''Tarihimiz ve yüce milletimiz biz Alevilere hep zorlu ve onurlu görevler yüklemiştir. Kerbela'dan bu yana inançları için mücadele eden dedelerimiz, Mustafa Kemal Atatürk'ün yanında yer alarak mücadelesini şanla ve şerefle taçlandırmıştır. Bugün görüyoruz ki inancımız ve onurumuz bizlere yeni ve zorlu bir görev veriyor. Son kale olarak gördüğümüz ve uğruna canlar verdiğimiz Türkiye Cumhuriyeti çökmüş bir hale geldi. Biz Alevilere düşen dede yadigarı ülkemizi, yeniden dimdik ayağa kaldırmaktır. Bu şerefli tarihimizin bize yüklediği bir sorumluluktur. Dedelerimizin canlarıyla, kanlarıyla kurdukları Vatan'ımızı yanlış politikalarla yönetemeyiz. Mehmetciklerimizin kanı yerde kalamaz.'' ifadelerini kullandı.
Alevi çalıştayı öncesi, yurdu karış karış gezen Erdoğmuş, son olarak Trakya Bölgesine ziyarette bulundu. Tüm gittiği yerlerde Alevi Ocak Dedeleri, dernekler, federasyon, vakıflar, medya kuruluşları,akademisyenler, sanatçılar, iş insanları ile görüşmeler yaptı. Bu konuda ise, ''Gittiğim yerlerde, beni Alevi'lerin dedesi, lideri olarak kabullenmeleri,bu yüce makama laik görmeleri, yanımda durmaları ve destek vermeleri beni sonsuz onore etti'' dedi.
Başkan Erdoğmuş, 2 Mart'ta Tekirdağ ilinden başlayıp sırasıyla; Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik ve Kocaeli illerini gezerek, çalıştaya kadar kararlı bir şekilde yollarına devam edecek.
HABER:SEMA KUMRULU/ ANKARA