3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlenen sergide Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, ''Bugün burada 'Duvarımdaki Renkler' isimli sergisini açtığımız Muhammed Yalçın kardeşimiz ülkemizin değeridir. Safiyane bir ruhla çizdiği eserleriyle sanat camiasında yankı uyandıran Muhammed Yalçın'a destek vermekten, eserlerini sanatseverlerle buluşturmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu sergiyi ziyaret edenler, ilhamın sınır tanımayan gücünün ortaya çıkardığı, adeta bir renk cümbüşü olan eserlere tanıklık edecek ve bambaşka dünyalara yelken açma fırsatı bulacak'' dedi.
Ankara'nın Altındağ ilçesinde yaşayan 31 yaşındaki Muhammed Yalçın, Ressam Harun Antakyalı tarafından fark edilip ders almaya başladı. Antakyalı, ''Bu tarz çocukların her birinin farklı alanlara yetenekleri vardır. Muhammed gibi 3-4 öğrencim daha vardı. Bir tek Muhammed bu işi devam ettirdi ve bu seviyelere getirdi. Onun resme olan hevesi ve ailesinin gayretleri sayesinde herkese örnek olduğunu düşünüyorum'' diye ifade etti.
Zihinsel engelli ressamın tüm eserleri, sanatçıya destek amacıyla Kuveyt Türk tarafından satın alındı. Sergi, 6 Aralık 2019 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.
Muhammed Yalçın'ı ve kendisine destek veren Ressam Harun Antakyalı'yı kutlarız. Sanat bu işte...
HABER:SEMA KUMRULU/ ANKARA